Blog Archive

Sony lanseaza cea mai ecologica gama de televizoare

Publicat de BlackPhantom On 2/19/2009 07:34:00 PM


Gama de produse WE5 marcheaza inceputul unei noi serii de inovatii ecologice, marca Sony. Pentru prima data disponibil la televizoarele Sony Bravia, senzorul pentru detectarea prezentei este capabil sa identifice caldura umana si miscarile din perimetrul apropiat al ecranului.
In cazul in care utilizatorul paraseste camera pentru un timp scurt – in timpul pauzelor de publicitate, de exemplu – senzorul activeaza modul economic “picture off”, fara afisarea imaginii, insa cu sonorul pornit. Imaginea va fi reafisata in momentul intoarcerii utilizatorului in camera. In cazul in care senzorul nu detecteaza nicio miscare – atunci cand utilizatorul adoarme in fata ecranului –, televizorul va intra in modul standby dupa 30 minute.

Pe cand oare televizoarele cu senzor de identificare a telespectatorilor adormiti in canapea? Nu stim cu siguranta insa putem spune ca pentru primavara 2009, Sony prezinta cea mai ecologica serie de televizoare LCD Bravia. Cu un consum de energie diminuat cu 20-30% fata de gama Bravia lansata anul trecut, noua serie reduce semnificativ cantitatea de energie utilizata, fara a compromite performantele extraordinare ale imaginilor Full HD redate.

Disponibila in doua variante de diagonale (40 inci, 46 inci), seria Bravia WE5 reprezinta, la momentul actual, una dintre cele mai ecologice game de televizoare HD.

Iluminarea cu ajutorul unei noi lampi fluorescente catodice microtubulare este secretul performantelor uimitoare de reducere a energiei consumate de noile televizoare, fara a compromite experienta vizionarii imaginilor redate de televizoarele Bravia.

Totodata, televizoarele din noua serie Bravia dispun de un comutator pentru conservarea energiei. In timp ce alte televizoare consuma o cantitate mica de energie chiar si atunci cand sunt in modul standby sau complet deconectate, comutatorul strategic amplasat permite deconectarea in totalitate a televizoarelor din seria WE5. In momentul pornirii acestuia, televizorul va reveni instantaneu la setarile anterioare. Aceasta reprezinta o alternativa mult mai convenabila utilizatorului decat deconectarea televizorului pentru timpul de neutilizare.

Sursa: Sony

Category : | edit post

0 Response to "Sony lanseaza cea mai ecologica gama de televizoare"