Blog Archive

Tara in care jocurile online sunt interzise dupa ora 10 seara

Publicat de BlackPhantom On 2/24/2011 08:12:00 PM

Toti providerii de servicii de Internet din Vietnam au fost obligati de catre guvernul statului sa blocheze accesul la jocurile online dupa ora 10 seara si pana la ora 8 dimineata. Asadar, “la revedere” nopti pierdute in fata calculatoarelor. Se consoleaza cineva cu televizorul…?
Motivul pentru care autoritatile vietnameze au apelat la aceasta masura drastica este, spun ele, incercarea de a reduce, pe cat posibil, efectele negative pe care jocurile video o au asupra adolescentilor si tinerilor minori din Vietnam.

Providerii de Internet din tara au la dispozitie numai cateva zile (mai exact pana pe 3 martie) sa puna totul la punct si sa se supuna legii. In caz contrar, li se va ridica autorizatia de functionare.
Intr-o tara in case se estimeaza ca sunt in jur de 23 de milioane de utilizatori de Internet – adica aproape 26% din populatie – noua regula va afecta, totusi, o multime de persoane, pentru ca nu doar tinerii si adolescentii joaca jocuri online dupa o anumita ora, in timpul noptii.
Evident, ca asa au gandit si providerii de jocuri online din regiune, printre care si Asiasoft, care au protestat impotriva deciziei. Mai grav este ca unii dintre clientii lor au platit deja abonamente pentru diferite jocuri si nu se stie, momentan, cum vor fi tratati acestia in continuare.
Situatia este atat de serioasa incat au intervenit chiar si agentiile oficiale din industria de gaming care cer sa se faca mai multe investigatii referitoare la aceasta problema. Ele sfatuiesc, de asemenea, sa nu se apeleze la o astfel de masura ci, mai degraba, sa se sfatuiasca parintii referitor la riscurile la care sunt supusi copiii lor atunci cand petrec timpul jucandu-se.

Eu, ca parinte, mi-as dori sa se aplice aceasta regula si in Romania, deoarece copii nostrii au tendinta sa devina mai violenti dupa ce joaca anumite jocuri cu un nivel de violenta mai ridicat..... Cum comentati aceasta stire ?

0 Response to "Tara in care jocurile online sunt interzise dupa ora 10 seara"