Blog Archive

Google pune suita Microsoft Office pe Web

Publicat de BlackPhantom On 2/25/2011 03:56:00 PM

Iata o miscare pe care o asteptam de ceva vreme, deja: Google va lansa un instrument gratuit care le va permite utilizatorilor sa transfere fisiere din suita Microsoft Office pe Web, pentru a putea fi accesate si editate de catre mai multe persoane.
Compania planuieste sa lanseze oficial noul Cloud Connect for Microsoft Office, in cursul acestei saptamani.




Serviciul presupune uploadarea fisierelor Office pe serverele Google, pentru a primi un URL, astfel incat sa poata fi accesate prin intermediul Google Docs de pe orice dispozitiv conectat la Internet. Documentele pot fi accesate si in cadrul Office.
Odata ce fisierele au ajuns pe Web – sau “cloud” in termenii folositi in industrie – documentele pot fi share-uite si editate de mai multe persoane, simultan.
Prin Cloud Connect, Google isi propune sa atraga userii catre Google Docs si sa se impuna pe piata serviciilor de software online.Chiar si asa, Microsoft e de parere, insa, ca oamenii vor ramane fideli suitei Office, cel putin pentru o perioada: “Desi apreciem faptul ca Google recunoaste cererea incredibil de mare a clientilor pentru Office, folosit de peste 750 de milioane de oameni din intreaga lume, suntem de parere ca experienta Cloud Connect for Microsoft Office va fi una dezamagitoare”, spune Microsoft.

0 Response to "Google pune suita Microsoft Office pe Web"