Blog Archive

Un incarcator pentru toate telefoanele

Publicat de BlackPhantom On 2/17/2009 07:07:00 PM


Comisia Europeana ii va obliga pe producatorii de telefoane mobile sa introduca pe piata un incarcator universal, pentru toate tipurile de telefoane si pentru toate brandurile. Cum pierderile de electricitate au devenit, in ultimul timp, o problema majora pentru Europa si intrucat, in fiecare an, sunt aruncate intre 48 si 51 milioane de astfel de accesorii, e posibil ca intentia UE sa nu excluda si masuri severe in aceasta privinta.

Desi ideea unui model univeral de incarcator nu e una noua, se pare ca abia acum UE s-a hotarat sa schimbe situatia curenta in care utilizatorii de telefoane mobile sunt nevoiti sa cumpere un incarcator in plus pentru fiecare celular achizitionat.

Se pare ca specificatiile pentru viitorul incarcator standard vor trebui sa includa si reducerea cu 50% a consumului de energie electrica.

Ca si replica la cele propuse de UE, Asociatia Europeana a Industriei IT&C e de parere ca cererea este imposibil de realizat din cauza diferentelor de voltaj din retea in tarile Europei si a cerintelor fata de acumulatoare. In acest context, Asociatia a considerat ca cel mai probabil se va produce cate un incarcator standard pentru fiecare brand in parte.

Nu a avut loc inca stabilirea unei pozitii comune pentru a se ajunge la utilizarea de interfete standard, insa, se pare ca cea mai probabila solutie pare a fi cea a incarcatoarelor ce folosesc USB-ul dispozitivelor.

Sursa: The Guardian

Category : | edit post

2 Response to "Un incarcator pentru toate telefoanele"

  1. BlackPhantom Said,

    Este ceva care trebuie sa se realizeze negresit. In loc sa plecam in vacanta cu toate incarcatoarele la noi, von folosi doar un singur incarcator.

     

  2. Anonymous Said,

    chiar va fi real :D